Google Home

Waarschijnlijk de bekendste en meest gebruikte smart home domotica, de smart speaker. Sinds de speaker van een van s’werelds grootste techbedrijven ook in het Nederlands is te gebruiken, is de verkoop van de Google Home Mini sterk gestegen. Daarnaast is ook de Amazon Echo een veelgebruikte smart speaker.

google-home

Niet onbegrijpelijk, want het is het een zeer handige assistant. Hij (of zij..) beantwoord lastige vragen, vertelt of je vanmiddag een paraplu nodig hebt of zet de kookwekker wanneer de oven aangaat.

Het zijn die simpele praktische taken die net wat makkelijker en handiger gaan en met een zachte prijs van rond de € 40,- doet hij ook niet al te veel pijn in de portemonnee.

Onderscheid t.o.v. de Amazon Alexa is de makkelijke integratie met de Chromecast, eveneens van Google. Dit kleine apparaatje maakt het makkelijk om video’s, zoals Netflix en Youtube naar je TV te streamen. Je smartphone gebruik je dan als afstandsbediening.

Door je Google Home aan een Chromecast te koppelen, tover jij je favoriete Netflix serie binnen no time op TV! ‘Hey Google, start Narcos op de tv’.

Tip: koppel je Google Home aan een draagbare speaker, voor een nóg hogere geluidskwaliteit.

Amazon Echo Dot

De Amazon Echo Dot is in veel op zichten vergelijkbaar met de Google Home Mini. Ook ‘de Dot’ maakt het mogelijk voice search uit te voeren.

amazon echo

Aangezien het apparaat wordt gemaakt door Amazon is er een hechte integratie met de webshop. Het staat nog in de kinderschoenen, maar misschien kopen we een deel van onze boodschappen straks wel via de Amazon Echo of Google Home.

‘Het Google, koop een pak toiletpapier!’.

Homey

Naast de Google Home en Amazon Echo Dot is ook de Homey een interessant apparaatje om in de gaten te houden. Dankzij zijn vele ingebouwde verbindingsmogelijkheden kan hij aan veel apparaten gekoppeld worden.

Meer over de mogelijkheden van Homey lees je in onze uitgebreidere beschrijving van deze smart speaker.

Tip: bekijk de beste draagbare speakers 2020 in onze uitgebreide vergelijking en vind waar je deze speakers het beste koopt.