De Xiaomi Himo C20 is een nieuwe elektrische fiets van het Chinese elektronica merk Xiaomi. Naast smartphones en andere gadgets hebben zij in het voorjaar van 2019 de goednieuwe Xiaomi Himo C20 uitgebracht.

Tip: bekijk alle elektrische fietsen bij Bol.com.
Tip: bekijk alle fietsnavigatie en fietscomputers bij Bol.com of Coolblue.

Op dit moment is de C20 alleen goed leverbaar in China, maar de verwachting is dat de fiets binnen een paar maanden ook naar Europa komt en dat de e bike dan ook hier makkelijk verkrijgbaar is. Ben je echter niet te te stoppen, dan kun je hem vanuit China naar Nederland laten versturen.

Xiaomi Himo C20: specificaties

Met de 250 Watt accu en de 6 Shimano versnellingen zal het waarschijnlijk geen straf zijn om op de C20 te fietsen. En met het mooie digitale display op het stuur weet je precies hoe hard je fietst en hoe vol de accu nog zit.

xiaomi himo c20 e bike

Wat helemaal vet is, is de ingebouwde fietspomp die in het frame onder het zadel verwerkt zit! Door het zadel los te draaien en uit het frame te trekken komt het inventieve pompje te voorschijn.

Zo weet je zeker dat je altijd thuiskomt, ook met een zachte band.

De Xiaomi Himo C20 wordt aangedreven door een 250 Watt motor op het achterwiel en bereikt een topsnelheid van 25 km/u. Met een dergelijke snelheid mag de fiets bijna overal ter wereld de weg op, ook in landen waar de maximale snelheid van e bikes lager ligt dan gebruikelijk.

xiaomi himo c20 e bike

De accu van de HIMO C20 is 36V 10Ah en is los te koppelen van de fiets en levert 250 Wh aan energie. Xiaomi beweert dat je met een volle accu tot wel 80 km ver komt. En dit is dit wel alleen wanneer je de trapondersteuning functie gebruikt en niet allen op de elektrische motor rijdt.

ModelXiaomi Himo C20
Topsnelheid25 km/h
Max. Range/bereik80 km
Max. gewicht100 kg
Max. power250 Watt
Gewicht step21 kg
Prijs vanaf+- € 620,-

Raakt je accu echter toch leeg, dan duurt het tot wel 6 uur tot dat accu volledig is opgeladen.

Dat langzame laden zagen we trouwens ook bij de Xiaomi step, de M365, die we getest hebben, die ook niet de snelste oplader heeft.

De beide 20 wielen zijn voorzien van schijfremmen, die met deze maximale snelheid voldoende zouden moeten zijn.

Xiaomi Himo

De C20 is niet de eerste Xiaomi e bike die is uitgebracht, eerder werd namelijk al de Himo V1 onder subbrand ‘Himo’ gelanceerd.

Later werd ook de Plus variant van de V1 aan het assortiment toegevoegd, die beschikt over grotere wielen, een accu met grotere capaciteit en heeft een hogere snelheid. Hij kan op een afstand van 60km lang 25 km/u rijden.

Het is de verwachting dat de Himo productlijn, na de Himo V1 en de Xiaomi Himo C20, verder uitgebreid wordt en er de komende maanden nog meer elektrische fietsen van Xiaomi gelanceerd worden.

Xiaomi E Bike

Niet de eerste e bike van Xiaomi dus, maar wel de eerste niet-opvouwbare. Daarnaast ziet de C20 er een stuk strakker en moderner uit dan de eerdere Xiaomi e bikes, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

xiaomi himo c20 e bike

De Xiaomi M365 step

Naast de Xiaomi Himo C20 ebike is er ook de elektrische stép van Xiaomi. Wij hebben hem voor je getest en een uitgebreide review voor je geschreven.