Homey is een populair apparaat om alle smart home apparaten (meer dan 50.000) van verschillende fabrikanten met elkaar te laten praten.

Dankzij de vele verbindings-mogelijkheden van de Homey, koppel je veel apparaten van de bekendste merken aan de Homey. Denk bijvoorbeeld aan de Ikea Tradfri of de Philips Hue lampen. Maar ook de radiatorthermostaat van Honeywell en de Google Chromecast kunnen gekoppeld worden.

Tip: lees waar jij het beste je Homey koopt!

Alles connected

De witte bol heeft veel chips aan boord, waardoor hij aan heel veel apparaten ondersteuning biedt.

  • Z-Wave
  • Infrarood
  • WiFi
  • Zigbee
  • Bluetooth
  • RF (868 MHz en 433 MHz)
Homey

Zo maakt hij het mogelijk apparaten met elkaar te laten ‘praten’ zonder dat ze hier vanuit de doos ondersteuning voor hebben. Dat is makkelijk!

Kom in the flow

Dit natuurlijk niet vanzelf en je zult je apparaten aan elkaar moeten koppellen. Gelukkig hebben ze daar bij Athom, het bedrijf dat de Homey maakt, goed over nagedacht. Ze hebben namelijk een zeer gebruiksvriendelijke ‘flow editor’ ontwikkeld.

Deze editor werkt met het ‘if then, than that’ principe en werkt volledig drag en drop. Je hoeft dus niet te kunnen programmeren en je technische code moeten kunnen schrijven.

Met dit ‘if this, than that’ principe kun je makkelijk en snel nieuwe processen, de zogeheten ‘flows’, uitwerken. Een voorbeeld van een flow is bijvoorbeeld: Wanneer je Google Nest thermostaat meer dan 20 graden meet in de woonkamer, Homey automatisch je airco aan zet om te koelen.

Inspiratie nodig? Check onze Homey Flow Voorbeelden met praktische tips waarmee je echt álles uit jouw Homey haalt!

Homey versus Google Home en Amazon Alexa

Het zijn alledrie hele toffe smart apparaten, maar toch is de Homey niet helemaal te vergeleken met de andere twee. Je kunt hem zien als een soort tolk die niet alle, maar wel heel veel talen spreekt. Zo is hij in staat apparaten die verschillende talen spreekt indirect met elkaar te laten praten.

fibaro-homey

Een Fibaro Bewegingssensor bijvoorbeeld kan niet direct met een Philips Hue lamp praten. Simpelweg omdat ze elkaars taal niet spreken. Koppel je beide apparaten eerst aan Homey dan vertaald deze als het ware het signaal. Zo gaat de lamp automatisch aan wanneer er iemand langs de bewegingssensor.

Wil je weten welke apparaten Homey allemaal ondersteund. Kijk dan even op de Athom website.